5 Şubat 2013 Salı

Adana Demirspor Gelenler-Gidenler

Bir hayli yoğun ve spekülasyonlarla dolu transfer dönemi sonunda bitti.
Ülkenin transfer gündemi Galatasaray'ın Sneijder transferi olsada, Demirsporluların transfer gündemi ise Raheem Lawal oldu diyebiliriz. Daha doğrusu PTT 1. Lig'in bir nevi Sneijder'i oldu.
Gitti mi, Kaldı mı, Geri mi dönecek derken Mersin İdman Yurdu kulübüne transferi gerçekleşti.
Raheem Lawal transferi karşılığında kulübümüze Nurullah Kaya kiralık olarak geldi.
Daha önce sezonu 55 futbolcu transferi ile kapatmaya alışan Demirspor, bu sezon bir hayli az transfer yaptı.
Deyim yeridneyse nokta transferler yapmaya çalıştı. Mustafa hoca'nın transfer politikasını beğeniyorum. Gelen futbolcu arkadaşların çoğu takımda ilk 11'de yer bulacak düzeyde..

Ortasaha'ya Karşıyaka'dan Taha Yalçıner'i transfer ettik. Taha ligin ilk devresinde Karşıyaka formasıyla 8 lig maçına çıktı. 1'de Ziraat Türkiye kupası maçında Kocaelispor ile oynanan maça çıktı. Stoper bölgesinede Kayseri Erciyes'ten de Ufukhan Bayraktarı transfer ettik. Ufukhan'da Ligin ilk devresinde Kayseri Erciyes forması ile 7 maça çıkmış. Karim Alhassan'ın gidişinden sonra stoper bölgesine alternatif gerekiyordu. Bu açıdan Ufukhan iyi bir transfer oldu. Ligin ilk devresinde eksikliğini fazlasıyla hissettiğimiz forvet bölgesine Bulgaristanın FC Ater takımından Luis Eduardo ve Konyaspor'dan Sinan Özkanı transfer ettik Sinan Özkanı Elazığspor'dan az çok tanıyoruz. Torku Konyaspor ile çıktığı maçlarda 2 gol atma başarısı gösterebildi. Luis Eduardo'yu ise Juninho'nun tavsiyesi ile alındığı söyleniyor. Juninho ile çok iyi anlaşıyorlar ancak fiziği gereği beklediğimiz kadar hava toplarında pek etkili olduğu söylenemez. Lawalın Mersin İdman Yurdu transferinden sonra Guy Roger'ı transfer ettik. Roger'ı henüz izleme şansımız olmadı. İdmanlarda izlediğimiz kadarıyla çok fazla tekniği olan birine benzemiyor. Dikine oynayan biri değil sağlamcı. Umarım Lawalı aratmaz. Lisansı dün çıktı önümüzdeki Konyaspor maçında şans verilirse oynayabilir. Son olarakta Lawal transferine karşılık kiralık olarak Nurullah Kaya'yı transfer ettik. Nurullah iyi bir alternatif olur. İlk 11 oyuncusu olacağını sanmıyorum.

Şampiyon kadromuzda yer alan Emre Hasan Balcı Yeni Malatyaspor ile anlaştı. Emre sezonun ilk devresinde bir türlü istenilen performansa ulaşamadı ancak gitmesinde başka etkenlerde olduğu söyleniyordu. Onun dışında gitmesine üzüldüğüm bir isim yok. Gökhan Kaba kalabilirde forvet bölgesinde takıma çok katkısı oldu.

Her sezon klasikleştiği gibi genç oyuncularımızı başka takımlara pişmesi (!) için kiralık olarak gönderdik. Şu ana kadarda pişip gelen takımda direk ilk 11'de yer alan alt yapıdan hiç bir futbolcumuz yok.
Muhittin Tümbül Kahramanmaraşspora kiralık olarak gitti. Cumali Can Kurgun ise kiralık olarak Adıyamanspora gitti. Akademi liglerinde harikalar yaratan bu futbolculardan nasıl yararlanamıyoruz anlamıyorum. Aşağıdaki listeye bakınca da hiç alışık olmadığımız bir durum ortaya çıktığını göreceksiniz. 12 oyuncu gönderip onun yarısı kadar yani sadece 6 oyuncu transfer etmek ! Rüyamda görsem inanmazdım..

Liste halinde yazmak gerekirse Gelenler-Gidenler şöyle..

GİDENLER
1-Karim Al Hassan
2-Raheem Lawal (Mersin İdman Yurdu)
3-Murat Kalkan (Konyaspor)
4-Gökhan Kaba (Şanlıurfaspor)
5-Hakan Vural Koçaslan (Tarsus İdman Yurdu)
6-Hasan Emre Balcı (Yeni Malatyaspor)
7-Bilal Çubukçu (Tokatspor)
8-Engin Memişler (İnegölspor)
9-İrfan Başaran (Bucaspor)
10-Sergen Ağlamaz (Emrespor)
11-Cumali Can Kurgun (Adıyamanspor - Kiralık)
12-Muhittin Tümbül (Kahramanmaraşspor - Kiralık)

GELENLER
1-Taha Yalçıner (Karşıyaka)
2-Ufukhan Bayraktar (Kayseri Erciyesspor)
3-Sinan Özkan (Konyaspor)
4-Luiz Eduardo (FC Ater)
5-Guy Roger (Lillestorm)
6-Nurullah Kaya (Mersin İdman Yurdu - Kiralık)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder